Kartlı Geçiş Sistemleri

Kartlı Geçiş Sistemleri Nedir?


Kartlı geçiş sistemleri; kişilere verilen kart ve bu kartları okuyarak kişilerin, çalışanların, ziyaretçilerin ya da otoparka giriş sağlayan araçların giriş-çıkış saatlerini kayıt altına alan turnike, kapı ya da bariyerlerin açılıp kapanmasını sağlayan okuyucu sistemlerdir.

Kartlı geçiş kontrol sistemleri personel takip yapmak amacı ile sıklıkla tercih edilen kontrol sistemleridir.  Bu sistemler Access kontrol sistemi, erişim kontrol sistemi ve geçiş kontrol sistemi olarak da adlandırılmaktadır.

Kartlı geçiş cihazları biyometrik sistemler sınıfında yer almaktadır. Bu sistemler personel takip sistemlerinin atası olarak kabul edilmektedir. Kartlı geçiş sistemleri sayesinde işletmenizde kontrol altında tutmak istediğiniz ve giriş çıkışın belli kişiler tarafından yapılmasını istediğiniz tüm alanlarda yetkilendirilmiş kişiler dışındaki herkesin giriş yapmasını engelleyen bu sistemler sayesinde kontrolü sağlamak oldukça kolaydır.

Kartlı geçiş kontrol sistemlerinde tercih edilen biyometrik cihazlar kart okuyucu cihazlardır. Bu cihazlar yer açısından da oldukça az bir alanı kaplamaktadır ve oldukça ekonomik oldukları için birçok firma tarafından kullanılmaktadır.

Kartlı geçiş kontrol sistemleri oldukça pratik ve kullanışlıdır. Bu sistemler giriş ve çıkışlar kontrol altına alındığı için güvenli bir ortam sağlanmaktadır. Ayrıca kartlı geçiş sistemlerinin yetkilendirme özelliği sayesinde belirli kişilerin izin verilen alanlardan güvenli bir şekilde geçmesi sağlanmaktadır.

 

Kartlı Geçiş Sistemleri Nasıl Çalışır?

 

Kartlı geçiş sistemleri teknolojinin de ilerlemesi ile her geçen gün daha da gelişmektedir. Günümüzde birçok alanda tercih edilen bu sistemler güvenliğin üst düzeye çıkarılmasını sağlamaktadır.

Kartlı geçiş sistemlerinin nasıl çalıştığına bakacak olursak kullanıcılara verilen Mifare veya Proximity olarak tabir edilen ve içerisinde elektronik olarak taşıyan kişinin kimlik bilgilerini barındıran kartlar sayesinde izin verilen alanlara giriş ve çıkış yapılabilmektedir.

Giriş çıkış yapılabilmesini sağlayan bu kartlarda manyetik bantlar bulunmaktadır. Bu kartları kart okuyucuya 5-10 santimetre yaklaştırıldığı takdirde ya da dokundurulduğunda kart, okuyucu ile iletişime geçmekte ve giriş ya da çıkışa izin vermektedir. Aksi bir durumda giriş izni yok ise sistem uyarı vermekte ve girişi izin verilmemektedir.

Kartlı geçiş sistemleri kullanılarak yapılan tüm giriş çıkış bilgileri bilgisayar ortamına kayıt edilmektedir. Bu sayede kimlerin hangi zaman içinde hangi kapıdan giriş ya da çıkış yaptığı kolayca belirlenmektedir.

Bu kartlar cihazlardan ya da turnikelerden okutularak geçişin yapılmasını sağlamaktadır. Kartlı geçiş sistemleri sayesinde birçok veriye kolayca ulaşılarak raporlama yapılabilmektedir. Yapılan raporlamalar ile ilgili olarak örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Kart sahiplerinin listesi
  • Kapı giriş ve çıkışlarının kayıt raporu
  • Kart kullanım raporu
  • Binada bulunanların listesi
  • Grup kartları takip raporu
  • Kart sahipleri detay raporu
  • Bölge bilgileri
  • Zaman periyod raporları
  • Grup kartları takip raporu

 

Kartlı Geçiş Sistemlerinin Kullanım Alanı Nedir?

 

Kartlı geçiş kontrol sistemleri ağırlıklı olarak firmalar, iş hanları, özel bölümler, okullar, hastaneler, depolar, siteler, plazalar ve fabrikalar tarafından personel devam kontrol sistemlerinde, yemekhane kontrol sistemlerinde ve erişim kontrol sitemlerinde raporlama yapılabilmesi açısından yoğun olarak tercih edilmektedir. Kartlı geçiş sistemleri kapsamında yüz tanıma, parmak izi tanıma, iris tanıma ve avuç içi damar tanıma sistemleri gibi biyometrik sistemlerle gelişmiş biyometrik sistemler entegre de çalışabilir. PDKS, turnike sistemleri ve güvenlik bekçi tur kontrol sistemleriyle komple bir çözümle geçiş kontrol sistemlerinin kullanım alanları çok geniştir.

Bunların dışında kartlı geçiş kontrol sistemleri apartman girişleri ve asansörlerde, park alanlarında ve toplu taşımalarda ağırlıklı olarak kontrol amacı ve giriş çıkışları sağlamak amacı ile kullanılmaktadır.

 

İş ortaklarımız;

Sosyal Medyada Paylaş :

Buralarda Paylaş :